Privatësia e të dhënave

Ne vleresojme interesin tuaj per kompanine tone dhe deshirojme qe ju te ndiheni te sigurt ne lidhje me mbrojtjen e te dhenave tuaja personale kur vizitoni website-n tone. Vecanerisht, ne jemi ne perputhje te plote me kerkesat e reja te Rregullores se Pergjithshme te Mbrojtjes se te Dhenave te Bashkimit Europian "GDPR").

Zyra e Perfaqesise se Berlin-Chemie AG ne Shqiperi, Rruga e Kavajes, Ndertesa 1, Hyrja 11, Ap 1,Tirana 1001, eshte kontrollues ne lidhje me perpunimin e te dhenave tuaja ne website-in www.berlin-chemie.al External Link (ne vazhdim, i permendur si "website"). Per me teper informacion per kontrolluesin, ju lutemi referojuni imprint . Ju mund ta kontaktoni oficerin/zyrtarin tone te mbrojtjes se te dhenave ne adresen qe vijon: A. Menarini Research & Business Service GmbH, Datenschutzbeauftragter, Glienicker Weg 125, 12489 Berlin ose te dergoni nje e-mail ne: dpo.albania@berlin-chemie.com

Ne e marrim shume seriozisht mbrojtjen e te dhenave tuaja personale. Te dhena personale jane te gjitha ato qe i referohen nje personi natyral te identifikuar ose te identifikueshem, si emri, adresa dhe adresa e email-it.Kur ju vizitoni website-n tone, ne i mbledhim te dhenat personale qe i perpunojme ne perputhje me rregulloret e aplikuara per mbrojtjen e te dhenave private. Keto te dhena nuk publikohen nga ne dhe as u dergohen paleve te treta pa autorizim.

Ne i ruajme te dhenat tuaja aq gjate sa kjo eshte e nevojshme per performancen e website-it tone dhe sherbimeve te lidhura, ose kur ligjerisht, jemi te detyruar per t’i ruajtur te dhenat tuaja.

Me kete politike te privatesise se te dhenave, ne do te donim t’ju informonim rreth te dhenave qe ne mbledhim gjate vizites suaj ne website-in tone dhe sesi keto te dhena perdoren.

Kjo oferte online nuk u drejtohet femijeve nen 16 vjec.

Te dhenat e perpunuara kur visitohet website yne

Kur website yne perdoret vetem per qellime informacioni, pra, kur ju nuk regjistroheni ose nuk na jepni informacion, ne perpunojme vetem te dhenat personale qe browser-i juaj transmeton te server-i yne. Ne se ju doni te shihni website-in tone, ne mbledhim te dhenat e meposhtmer qe jane teknikisht te nevojshme per t’ju shfaqur ju website-in tone dhe per te garantuar sigurine dhe stabilitetin e website-it (baza ligjore eshte neni 6 (1) (f) GDPR)

  • IP address
  • Data dhe ora e vizites
  • Ndryshimi i ores me ate te Greenwich (GMT)
  • Permbajtja e kerkeses (site i vecante)
  • Statusi i aksesit / kodi i statusit HTTP
  • Sasia e te dhenave te transferuara ne cdo rast
  • Website nga eshte bere kerkesa
  • Browser -i
  • Sistemi operues dhe ndermjetesit(nderfaqesit) e tij
  • Gjuha dhe versioni i browser software

Te dhenat ruhen per nje periudhe prej 7 ditesh dhe pas kesaj, fshihen automatikisht.

Perdorimi i cookies

Mbeshtetur ne nenin 6 (1) (f) GDPR, ne i perdorim "cookies" ne website-in tone per te optimizuar website-in. Cookies jane file te vogla ne format tekst, qe jane krijuar automatikisht nga browser-i juaj dhe jane ruajtur ne device-n tuaj (p.sh. laptop, tablet, smart phone) kur ju vizitoni website-in tone. Informacioni qe del ne lidhje me perdorimin specific te device-s eshte i ruajtur ne cookie. Kjo nuk do te thote qe ne mund t’ju identifikojme ju direkt. Perdorimi i cookie-s synon ta beje sherbimin tone me te kendshem per ju. Ne perdorim cookies te seancave, per shembull, per te njohur qe ju tashme, keni vizituar faqet individuale te website-t tone. Keto lloj cookies fshihen automatikisht, pasi ju e keni lene website-in tone.

Per qellim te komoditetit te perdoruesit, ne, gjithashtu, perdorim cookies te perkohshme qe ruhen ne device-en tuaj per nje periudhe kohore te percaktuar specifikisht. Ne se ju rivizitoni site-n tone per te perdorur sherbimet tona, eshte e njohur menjehere qe ju tashme e keni vizituar website-n tone dhe se cfare hyrjesh ju keni bere dhe settings qe keni zgjedhur, keshtu qe ju nuk keni nevoje te fusni gjithcka perseri.

Per me teper, ne i perdorim cookies per recorde statistikore dhe per te analizuar perdorimin e website-t tone me qellimin e optimizimit te sherbimeve tona per ju dhe per te shfaqur informacionin specific te pergatitur per ju. Keto cookies na japin mundesine te njohim perdorues qe vizitojne perseri, pasi ata, tashme e kane vizituar website-in tone. Keto cookies fshihen automatikisht pas nje periudhe te caktuar kohe.

Pjesa me e madhe e browser-ve i pranojne cookies automatikisht. Ju mund t’i rregulloni settings te browser-it tuaj qe mos te kete cookies te ruajtura ne device tuaj ose kur nje njoftim shfaqet cdo here para se nje cookie e re te krijohet. Deaktivizimi i plote i cookies mund te sjelle nje situate ku ju nuk do te jeni ne gjendje te perdorni funksionet e website-t tone ne menyren me te plote.

Perpunimi i te dhenave gjate kontaktit

Ju mund te pyesni rreth produkteve dhe sherbimeve tona duke perdorur formularin e kontakteve tona, duke dhene kete informacion: emrin tuaj dhe adresen e emailit tuaj, profesionin, institucionin, rrugen, zip codin, qytetin, vendin, telefonin dhe numrin e fax-it. Perdorimi i formularit te kontaktit eshte vullnetar.

Kur ju na kontaktoni permes emailit, ne e ruajme informacionin qe ju na jepni (p.sh. adresen tuaj te emailit, mundesisht emrin dhe numrin tuaj te telefonit) qe te nmund t’ju pergjigjemi pyetjeve tuaja.

Ne e ruajme informacionin qe ju na jepni per qellimi te kontaktimit qe te bejme te mundur per ne komunikimin me ju (baza ligjore eshte neni 6 (1) (f) GDPR).

Ne se ju na jepni informacion ne lidhje me efektet anesore te mundshme te produkteve tona medicinale, ne jemi te detyruar nga ligji ta procesojme dhe ta ruajme kete informacion. (Baza ligjore eshte Neni 9 (2) (i) GDPR).

Ne i fshijme te dhenat e marra ne kete kontekst kur ruajtja nuk eshte me e nevojshme, ose e kufizojme perpunimin ne perputhje me mbajtjen e detyrimeve statuore.

Regjistrimi permes DocCheck

Disa zona te website-it tone jane te rezervuara per mjeke dhe farmaciste. Per t’i identifikuar ata, Website yne perdor plug-in "DocCheck" te ofruar nga DocCheck Medical Services GmbH (DocCheck), VogelsangerStraße 66, 50823 Cologne, Germany. Per kete qellim, eshte e nevojshme qe ju te hyni ne nje marreveshje te vecante me DocCheck ne lidhje me nje regjistrim per sherbimet e tyre. Te dhenat qe ju fusni u dergohen vetem DocCheck me qellim identifikimin dhe verifikimin e autorizimit tuaj per akses. Ne nuk kemi akses ne keto te dhena.

Kur perdoret DocCheck plug-in behet nje lidhje me website-n e DocCheck. Ne i perpunojme te dhenat e kerkuara per te bere lidhjen qe do t’ju jape juve mundesine te log-in via DocCheck dhe per aksesuar fushat/zonat e percaktuara per qellimin tuaj. (baza ligjore eshte Neni 6(1) (f) GDPR).

Google (Universal) Analytics

Ky website perdor Google (Universal) Analytics, nje sherbim web per analiza i dhene nga Google Inc. me zyren e vet te regjistruar ne 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA. Ne perdorim Google (Universal) Analytics me qellim te jemi ne gjendje te analizojme dhe rregullisht te permiresojme perdorimin e website-t tone. Marrja e statistikave ben te mundur per ne te permiresojme sherbimet tona dhe t’i bejme ato me me interes per ju si nje perdorues. Per raste te vecanta ne te cilat te dhenat personale jane transferuar ne USA, Google ka dorezuar EU-US Privacy Shield, https://www.privacyshield.gov/EU-US-Framework. Baza ligjore per perdorimin e Google (Universal) Analytics eshte Neni 6 (1) (f) GDPR.

Google (Universal) Analytics perdor teknika sic jane cookies – text files qe ruhen ne kompjuterin tuaj – kjo ben te mundur te analizohet perdorimi juaj i website-t.Informacioni qe ka te beje me perdorimin e ketij website transmetohet normalisht ne nje server te Google ne USA dhe ruhet atje. Sidoqofte, kur nje adrese IP eshte anonime ne kete website, ajo shkurtohet perpara transmetimit brenda Shteteve Anetare te Bashkimit Europian ose nenshkruesve te tjere te Konventes per Zonen Ekonomike Europiane. Vetem ne raste te jashtezakonshme IP address e plote transmetohet ne nje server te Google ne USA dhe shkurtohet atje. Adresa e IP anonime e transmetuar nga browser-i juaj, brenda kornizes se Google Analytics nuk do te shkrihet me te dhenat e tjera te Google.

Ju, gjithashtu, mund te parandaloni qe te dhenat e gjeneruara nga cookie lidhur me perdorimin tuaj te website-t (perfshire IP address tuaj) mbledhjen, dergimin te Google dhe procesimin e te dhenave nga Google duke downloduar dhe instaluar browser-in plug-in te disponueshem permes link-ut: http://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en.

Si nje alternative per browser plug-in, ju mund te klikoni ne kete link per te parandaluar mbledhjen e te dhenave ne kete website nga Google Analytics, ne te ardhmen. Nje opt-out cookie; do te ruhet atehere ne device-n tuaj.

Ne se ju i fshini cookies tuaj, do t’ju duhet te klikoni perseri ne link .

Use of Vimeo plug-ins (Perdorimi i Vimeo plug-ins)

Ne e perdorim Vimeo, midis te tjerash, qe te kemi mundesi per t’ju prezantuar video. Vimeo operohet nga Vimeo, LLC me seli qendrore ne 555 West 18th Street, New York, New York 10011, USA. Baza ligjore per perdorimin e Vimeo plug-ins eshte neni 6 (1) (f) GDPR.

Ne perdorim plug-ins te Vimeo ne website-in tone. Kur ju kerkoni kete plug-in, behet nje lidhje me serverat e Vimeo dhe shfaqet plug-in. Kjo i tregon serverit te Vimeo-s qe ju keni vizituar website –in tone. Nese ju logoheni si nje anetar i Vimeo-s, Vimeo do ta lidhe kete informacion te llogaria juaj personale e perdoruesit. Nese perdorni nje plug-in, duke klikuar ne button start te nje videoje , per shembull, ky informacion eshte gjithashtu i lidhur me llogarine tuaj te perdoruesit. Ju mund te parandaoni kete linkim duke dale nga llogaria juaj si perdorues i Vimeo dhe duke fshire cookies perpara perdorimit te website –it tone.

Informacione te metejshme mbi procsimin e te dhenave dhe njoftime ne lidhje me mbrojtjen e te dhenave nga Vimeo, ketu : https://vimeo.com/privacy External Link .

Newsletter

Ne website-in tone ne ju ofrojme mundesine te pajtoheni ne newsletter-en tone. Per t’u siguruar qe te mos kete gabime kur fusni e-mail address, ne perdorim te ashtuquajturen procedure opt-in te dyfishte: Pasi keni futur adressen tuaj te emailit ne fushen e regjistrimit, ne do t’ju dergojme ju nje link per konfirmim. Adresa juaj e emailit nuk do te shtohet ne listen tone derisa jut e klikoni ne kete link te konfirmimit.

I vetmi informacion i detyrueshem per t’ju derguar newsletter eshte adresa juaj e emailit. Futja e informacioneve te metejshme, te shenuar ndaras eshte ne e lire dhe do te perdoret per t’ju drejtuar juve personalisht.

Pas konfirmimit tuaj, ne do ta ruajme adresen tuaj te e-mail me qellimin e dergimit te newsletter. Baza ligjore: Neni 6 (1) a) GDPR.

Ju mund ta terhiqni pranimin per te marre newsletter-en ne cdo kohe dhe te c’regjistroheni nga newsletter. Ju mund ta deklaroni terheqjen tuaj duke klikuar ne linkun e dhene ne cdo email te newsletter ose duke derguar nje mesazh te detajet e kontaktit dhene ne Politiken e Privatesise.

Ne e kategorizojme profilin tuaj te perdoruesit, qe ju te merrni vetem informacionin qe prezumohet se eshte me interes per ju. Per kete qellim perdoret informacion rreth sjelljes suaj si perdorues. Gjitashtu, ne regjistrojme cilen prej permbajtjeve te newsletter-s ju hapni, me qellim qe te shmangim e-mailet e panevojshme qe mund t’ju dergohen. Te dhenat rreth sjelljes suaj s perdorues mblidhen ekskluzivisht me pseudonim, keshtu qe ID-te nuk linkohen me te dhenat e tjera tuaja personale dhe identifikimi personal direkt, perjashtohet. Qellimi eshte t’ju dergohen juve vetem ato newsletter-a qe lidhen me nevojat tuaja aktuale. Baza ligjore per perpunimin eshte Article 6 (1) (f) GDPR.

Marresit e te dhenave personale dhe transferimi i te dhenave ne vende te treta

Efektet Anesore

Nese behemi te vetedijshem per raste e mundshme te Efekteve Anesore te nje nga produkteve tona, ne na kerkohet nga ligji te dokumentojme dhe ndajme informacionin relevant, duke perfshire edhe informacione personale me autoritetet neper bote dhe, kur eshte e nevojshme per vleresime te metejshme, te kontaktojme palet raportuese.

Zbatimi i te drejtave

Me qellim zbatimin e te drejtave tona ose mbrojtjen e te drejtave tona ose te drejtat e paleve te treta me mbajtesit e ketyre te drejtave, konsulente dhe autoritete.

Dhenes te jashtem te sherbimeve per perpunimin e te dhenave:

Ne perdorim ofrues sherbimesh te cilet na mbeshtesin ne performancen e sherbimeve tona. Keta ofrues sherbimesh perpunojne te dhenat tuaja per ne, ne perputhje me instruksionet tona dhe nen mbykqyrjen tone, ekskluzivisht, per qellimet e pershkruara ne kete politike te privatesise. Keta ofrues sherbimesh mundet mund te jene vendosur jashte BE (p,sh. Sherbimi „G Suite“ i Google te Irlandes). Ne do te marrim te gjithe hapat e nevojshem per te siguruar qe te dhenat qe ju jepni jane ne menyre adekuate te mbrojtura ne perputhje me kerkesat e ligjeve te Mbrojtjes se te Dhenave te Bashkimit Europian. Nese te dhenat tuaja transferohen ne vende jashte rajonit te EEA, ne sigurojme nivelin e duhur te mbrojtjes se te drejtave permes garancive perkatese, sic eshte e ashtuquajtura klauzola standard e mbrojtjes se te dhenave e siguruar nga Comisioni i BE, nje resolute adekuate e BE ose e ashtuquajtura, Mburoje e Privatesise BE- SHBA.

Data Security (Sigurimi i te dhenave)

Ne perdorim masa sigurie teknike dhe organizative per te mbrojtur te dhenat tuaja personale nga keqperdorimi, humbja, shkaterrimi ose kunder aksesimit te tyre nga persona te paautorizuar. Masat tona te sigurise jane ne perputhje me gjendjen e tanishme te art.

Te drejtat tuaja dhe informacioni i kontaktit

Te drejtat e pergjithshme

Ju mund te kerkoni informacion rreth te dhenave tuaja te ruajtura dhe keni te drejte t’i merrni te dhenat qe keni furnizuar ju, ne nje format te zakonshem, te lexueshem. Per me teper, ne raste te justifikuara, ju mund te kerkoni gjithashtu fshirjen, korrektimin ose kufizimin e perpunimit te ketyre te dhenave. Ne se te dhenat tuaja personale jane transferuar te nje vend jashte BE, vend qe nuk ofron mbrojtjen e duhur, ju mund te kerkoni nje kopje te kontrates ose nje garanci tjeter qe implementon mbrojtjen e duhur te te dhenave personale.

E drejta per kundershtim

Gjithashtu, ne raste te justifikuara ju mund te kundershtoni perpunimin e te dhenave personale kur ne i perpunojme te dhenat tuaja personale mbeshtetur ne interesin tone legjitim (ky eshte rasti ne se baza ligjore eshte Art. 6 f) GDP qe u deklarua si baze ligjore). Kjo aplikohet , ne vecanti, per perpunimin e te dhenave tuaja per qellime analize dhe marketing nga Google (Universal) Analytics.

Revokimi i pelqimit

Ne se ju keni dhene pelqimin tuaj per perpunimin e te dhenave personale ne kontekst te perdorimit te website-it tone dhe te sherbimeve te lidhura me te , ju mund ta terhiqni pelqimin tuaj ne cdo kohe me efekte per te ardhmen

Informacion kontakti

Per te ushtruar keto te drejta, lutemi kontaktoni oficerin/zyrtarin tone te mbrojtjes se te dhenave. Ju mund ta arrini zyrtarin tone te mbrojtjes se te dhenave ne adresen e dhene me poshte.

Gjithashtu, ju mund te kontaktoni autoritetin e mbrojtjes se te dhenave pergjegjes per ne nese keni ndonje shqetesim per mbrojtjen e te dhenave: Berliner Beauftragte für Datenschutz und Informationssicherheit

Deklarimi i mbrojtjes se te dhenave me: 24.05.2018

Menaxheri i Etiketave të Google

Në këtë faqe interneti është përdorur Menaxheri i Etiketave të Google. Menaxheri i Etiketave të Google është një zgjidhje e Google Inc në mënyrë që kompanitë të menaxhojnë etiketat e tyre të faqeve të internetit nëpërmjet një ndërfaqeje. Vegla e Menaxherit të Etiketave të Google nuk përdor kuki dhe nuk mbledh të dhëna personale. Vegla parashikon krijimin e etiketave të tjera që, nga ana tjetër, mund të mbledhin të dhëna. Menaxheri i Etiketave të Google nuk ka akses në këto të dhëna. Në rast të një çaktivizimi në nivel të domenit ose kukive, ai mbetet në fuqi për të gjitha etiketat gjurmuese të përdorura nga Menaxheri i Etiketave të Google.

Hartat e Google

Në këtë faqe interneti ne përdorim shërbimet e ofruara nga Hartat e Google. Kjo na bën të mundur të shfaqim hartat interaktive për ju drejtpërdrejt në faqen e internetit dhe ju jep akses të rehatshëm në funksionin e hartës. Kjo bëhet sipas bazës ligjore të Nenit 6 (1) (f) GDPR.

Është e nevojshme të ruani adresën tuaj IP për të përdorur funksionet e Hartave të Google. Kur ju vizitoni faqen e internetit, Google merr informacionin që ju keni thirrur nën-faqen përkatëse të faqes tonë të internetit. Kjo ndodh pavarësisht nëse Google ofron një llogari përdoruesi me anë të së cilës jeni futur apo nëse nuk ka llogari përdoruesi. Nëse ju keni hyrë nëpërmjet Google, të dhënat do të jenë të lidhura drejtpërdrejt me llogarinë tuaj. Nëse ju nuk dëshironi që të dhënat të jenë të lidhura me profilin tuaj në Google, ju duhet të dilni para se të aktivizoni butonin. Google ruan të dhënat tuaja si një profil përdoruesi dhe i përdor ato për qëllime reklamimi, hulumtim të tregut dhe/ose hartimin e faqes së tij të internetit në bazë të kërkesave. Ju keni të drejtë të kundërshtoni krijimin e një profili të tillë përdoruesi; për të ushtruar këtë të drejtë, ju duhet të dërgoni kundërshtimin tuaj drejtpërdrejt tek Google.

Më shumë informacion mbi qëllimin dhe shtrirjen e të dhënave të mbledhura dhe të përpunuara nga Google mund të gjenden në njoftimet e ofruesit për privatësinë e të dhënave. Në këto njoftime, ju do të gjeni gjithashtu informacion të mëtejshëm për të drejtat tuaja në këtë drejtim dhe opsionet e konfigurimit për të mbrojtur privatësinë tuaj: http://www.google.de/intl&de/polies.privacy. Google përpunon të dhënat tuaja personale edhe në Shtetet e Bashkuara të Amerikës dhe respekton Mbrojtësin e Privatësisë BE-SHBA, https://www.privacyshield.gov/EU-US-Framework.

Tema të tjera